Skip to content

Meld je aan voor derde ronde cursus Natuur op je park

07-09-2022 | Nieuws

Wil je als recreatieondernemer je vakantiepark of camping extra aantrekkelijk maken voor gasten, met meer natuur en meer natuurbeleving? Wil je leren hoe je de natuurwaarden op en rond je terrein kunt verhogen? En vind je natuureducatie en -beleving richting gasten belangrijk, maar vraag je je af hoe je dat concreet kunt aanpakken? Meld je dan nu aan voor de derde ronde van de cursus Natuur op je park die we eind 2022/begin 2023 willen starten. Al zo’n twintig Veluwse vakantieparken en campings hebben met veel succes en plezier deelgenomen aan een eerdere cursusronde. In deze video vertellen cursisten over hun ervaringen.

Inhoud van de cursus

  • De cursus start met een nulmeting. Met deze laagdrempelige meting krijg je een goed beeld van de natuurwaarde en natuurbeleving op jouw vakantiepark of camping. Een mooie manier om te zien wat al goed gaat en waar je winst kunt behalen.
  • De cursus bestaat uit drie middagbijeenkomsten. Thema’s van de bijeenkomsten zijn: Snoeien doet groeien, Gastvrij voor dieren en Zaaien en maaien. Je nieuwe kennis en vaardigheden breng je gelijk in praktijk.
  • Tijdens de cursus leer je van experts hoe je de natuurwaarde op jouw eigen terrein kunt verhogen. Bijvoorbeeld door het zaaien van bloemen die aantrekkelijk zijn voor typisch Veluwse vlinders en bijen. Zo breng je de Veluwse natuur nog dichterbij voor je gasten!
  • Je ontwikkelt aantrekkelijke activiteiten waarmee je gasten de natuur kunnen beleven. Zo bezorg je hun een onvergetelijk verblijf en vergroot je de kans dat ze terugkomen.
  • De cursus biedt ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega- recreatieondernemers op de Veluwe.
  • Doe je mee aan de cursus, dan krijg je een strippenkaart. Deze geeft je een flinke korting op concrete maatregelen voor meer natuur(beleving) op je terrein.

Organisatie
De cursus Natuur op je park wordt aangeboden door het programma Vitale Vakantieparken. De inhoud van de cursus wordt verzorgd door IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deelname aan de cursus is gratis, maar niet vrijblijvend: je bent bereid tijd te investeren en doet actief mee aan de cursusmiddagen.

Meld je aan
Wil je meer informatie over de cursus Natuur op je park of je direct aanmelden?
Stuur dan een e-mail naar gerdaschilder@vitalevakantieparken.nl.

foto decoratief

nieuws

Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

14-07-2022

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en programma Vitale Vakantieparken (VVP) hebben een ‘Handreiking brandveiligheid vakantieparken’ laten ontwikkelen door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV).
Lees meer

nieuws: Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

nieuws

Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

11-07-2022

Voor het project 'opstellen uitvoeringsstrategieën voor drie recreatieclusters' gingen we op inspiratietour langs een aantal vakantieparken op de Veluwe.
Lees meer

nieuws: Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

nieuws

Cursus Natuur op je park opnieuw een succes

07-07-2022

Zo’n 15 enthousiaste en gemotiveerde recreatieondernemers namen deel aan de tweede ronde van de cursus Natuur op je park. Het programma Vitale Vakantieparken organiseert deze cursus voor recreatieondernemers die willen leren hoe ze de natuurwaarden op en rond hun park kunnen verhogen.
Lees meer

nieuws: Cursus Natuur op je park opnieuw een succes

nieuws

Samenwerking bekrachtigd op landelijk congres VVP

06-07-2022

‘We zijn goed op weg, maar nog lang niet klaar.’ Henk Lambooij, al sinds 2013 voorzitter van de stuurgroep Vitale Vakantieparken Veluwe, zette tijdens het landelijk congres Vitale Vakantieparken met overtuiging zijn handtekening onder de overeenkomst met VVP Drenthe en Overijssel.
Lees meer

nieuws: Samenwerking bekrachtigd op landelijk congres VVP

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.