Skip to content

Werkbezoek minister Bruins Slot in Krachtighuizen

17-04-2023 | Nieuws

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ging 17 april op de fiets naar Krachtighuizen in de Gemeente Putten voor een wandeling over het VeluwsBospark en Buitenplaats Putterheijde. Vitale Vakantieparken was deze dag hekkensluiter van het werkbezoek van minister Hanke Bruins Slot aan de regio. Zij kreeg er o.a. inspirerende verhalen te horen van de ondernemersechtparen Auke en Maaijke van Elten en Carolien en Angelique Selderijk-Boevé over hun ambities en inspanningen om duurzaamheid te integreren in hun bedrijven en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de natuur en biodiversiteit op de Veluwe. 

Tijdens een korte rondleiding over het vakantiepark, werd er met de minister gesproken over circulair bouwen en slopen van recreatiewoningen. Hierbij lieten de ondernemers enkele voorbeelden van duurzame recreatiewoningen zien. Ook kwam de energietransitie aan de orde. Er werd uitgelegd tegen welke uitdagingen de ondernemers aanlopen die komen kijken bij een overstap naar volledig elektrische recreatiewoningen. Vervolgens werd er, te midden van de zonnepanelen, stil gestaan bij hoe men slim kan omgaan met de opgewekte energie, zoals curtailen, opslag en het lokaal leveren aan ‘buren’.

Het grootste natuurgebied van ons land staat flink onder druk door uitdroging, versnippering en intensief gebruik. Met het project Park van de Toekomst, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Regiodeal Veluwe krijgt de verduurzaming van vakantieparken de komende jaren een sterke impuls. Met 500 vakantieparken hebben we 500 kansen voor een duurzamere toekomst voor de Veluwe.

Er is nog heel wat werk te verzetten. Daarom is het van belang voor de Veluwe om opnieuw een Regio Deal met de overheid te sluiten.


Fotocredits: Jarno Kraayvanger

 

foto decoratief

nieuws

Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

24-03-2023

Woensdag 22 maart was de training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!' Eén van de leerpunten van de dag was: hoe werk je zo gastgericht mogelijk en houd je tegelijk plezier in je werk? Openhartig Tijdens de start van de bijeenkomst werd er eerst gekeken naar wat gastvrijheid en gastgerichtheid is.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

nieuws

Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

10-03-2023

Digitalisering, waar begin je? Ben jij als ondernemer ervan bewust dat digitalisering de toekomst is, maar worstel je met dit onderwerp? Of wil je weten wat er (nog meer) mogelijk is qua digitalisering voor jouw vakantiepark? Dan is de Digitale Werkplaats Stedendriehoek (DWS) op 17 april iets voor jou!   Het programma Vitale Vakantieparken organiseert samen met Saxion, een werkplaats speciaal voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

nieuws

Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

09-03-2023

Op 9 maart 2023 ondertekenen bestuurders van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland het nieuwe programmaplan Vitale Vakantieparken 2023-2025.
Lees meer

nieuws: Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

nieuws

Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

08-03-2023

Hoe kan een recreatieve ontwikkeling samengaan met versterking van de biodiversiteit? Niet met een 0-effect, maar een plus-effect. We gaan voor een sterkere Veluwe met ruimte voor de natuur en een Veluwse beleving voor gasten.
Lees meer

nieuws: Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.