Skip to content

Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

08-03-2023 | Nieuws

Hoe kan een recreatieve ontwikkeling samengaan met versterking van de biodiversiteit? Niet met een 0-effect, maar een plus-effect. We gaan voor een sterkere Veluwe met ruimte voor de natuur en een Veluwse beleving voor gasten. Binnen het project 'Natuur en vakantieparken, routekaart voor gezamenlijke ontwikkeling' gaan we hieraan werken.

We gaan met 4 vakantieparken, ecologen, juristen en ontwerpers om tafel en het veld in. Vakantieparken zitten soms 'op slot' vanwege natuurregelgeving. Door vanuit kansen te denken, te luisteren en te ontwerpen, willen we tot een mooie natuur inclusieve ontwikkeling komen. De eerste casus is al gestart in gemeente Ede. Er is ecologisch onderzoek gedaan en er heeft een gesprek plaatsgevonden over de Wet natuurbescherming. Dit resulteert in een aantal scenario's waar nu verder aan gewerkt wordt. De komende tijd pakken we dit vraagstuk op met ook nog een aantal andere vakantieparken.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Regiodeal Veluwe.

foto decoratief

nieuws

Gezocht: gebiedsregisseur recreatieclusters Veluwe

06-03-2023

Wij zoeken een gebiedsregisseur voor drie recreatieclusters op de Veluwe. Als gebiedsregisseur werk je samen met de gemeente en partijen uit het gebied aan aantrekkelijke toeristische gebieden, uiteraard mét vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Gezocht: gebiedsregisseur recreatieclusters Veluwe

nieuws

Zaaien en maaien: terugblik derde bijeenkomst Natuur op je Park

24-02-2023

Donderdag 23 februari was de derde bijeenkomst van de derde ronde van de cursus ‘Natuur op je Park’. De afgelopen weken vonden er al twee bijeenkomsten plaats.
Lees meer

nieuws: Zaaien en maaien: terugblik derde bijeenkomst Natuur op je Park

nieuws

Must read: special Brandveiligheid vakantieparken

22-02-2023

Door klimaatverandering wordt Nederland steeds warmer en droger. Dat betekent meer risico op grote of zelfs onbeheersbare (natuur)branden. Ook voor de vakantieparken op de Veluwe is het van groot belang om hierop voorbereid zijn.
Lees meer

nieuws: Must read: special Brandveiligheid vakantieparken

nieuws

Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

15-02-2023

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Eenmaal op jouw park aangekomen heeft jouw gast bepaalde verwachtingen. Maar niet iedere gast is hetzelfde.
Lees meer

nieuws: Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.