Skip to content

Must read: special Brandveiligheid vakantieparken

22-02-2023 | Nieuws

Door klimaatverandering wordt Nederland steeds warmer en droger. Dat betekent meer risico op grote of zelfs onbeheersbare (natuur)branden. Ook voor de vakantieparken op de Veluwe is het van groot belang om hierop voorbereid zijn.

Hoe kun je brand op een vakantiepark of camping voorkomen? Wat moet je doen als er brand uitbreekt op het park of in de directe omgeving? Het is belangrijk om te bekijken of de inrichting van het park op orde is. En of de brandweer het park kan bereiken in geval van nood. Weten medewerkers en gasten wat ze moeten doen als er brand uitbreekt?

Het programma Vitale Vakantieparken heeft het een en ander rond het thema brandveiligheid uitgezocht en bij elkaar gebracht. Onze oproep is om niet te wachten en direct aan de slag te gaan met een goede voorbereiding op een mogelijke (natuur)brand.  Lees er alles over in de special Brandveiligheid.De special over brandveiligheid op en rond vakantieparken is tot stand gekomen in samenwerking met Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en ondernemersorganisatie HISWA-RECRON.

 

foto decoratief

nieuws

Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

15-02-2023

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Eenmaal op jouw park aangekomen heeft jouw gast bepaalde verwachtingen. Maar niet iedere gast is hetzelfde.
Lees meer

nieuws: Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

nieuws

Snoeien doet groeien! Terugblik bijeenkomst Natuur op je Park

10-02-2023

Donderdag 9 februari was er weer een cursusdag van ‘Natuur op je Park’. Het was de tweede bijeenkomst van de derde cursusronde. Twee weken geleden vond de eerste bijeenkomst plaats, met als thema 'Gastvrij voor dieren'.
Lees meer

nieuws: Snoeien doet groeien! Terugblik bijeenkomst Natuur op je Park

nieuws

Informatiebijeenkomst Green Key en Blauwe Vlag

02-02-2023

In Gelderland is het project Green Key en Blauwe Vlag van start gegaan, speciaal gericht op de sector recreatie en toerisme. Hierin kunnen 26 ondernemers steun krijgen bij verduurzaming van hun bedrijf.
Lees meer

nieuws: Informatiebijeenkomst Green Key en Blauwe Vlag

nieuws

Goede start derde ronde cursus Natuur op je park

27-01-2023

Donderdag 26 januari vond de eerste bijeenkomst plaats van de derde ronde van de cursus Natuur op je park. De cursusgroep bestond uit 15 deelnemende vakantieparken en campings (het maximale aantal voor deze cursus).
Lees meer

nieuws: Goede start derde ronde cursus Natuur op je park

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.