Skip to content

Goede start derde ronde cursus Natuur op je park

27-01-2023 | Nieuws

Donderdag 26 januari vond de eerste bijeenkomst plaats van de derde ronde van de cursus Natuur op je park. De cursusgroep bestond uit 15 deelnemende vakantieparken en campings (het maximale aantal voor deze cursus). Er stonden zelfs nog wat parken op de reservelijst. Conclusie: het onderwerp natuur en biodiversiteit leeft op de Veluwe. Veel recreatieondernemers en eigenaren van parken zien het belang en willen hiermee actief aan de slag op hun park.

In deze cursus, die georganiseerd wordt door het programma Vitale Vakantieparken, leren eigenaren en ondernemers van vakantieparken en campings hoe zij de biodiversiteit op en rond hun park kunnen verhogen. Ook leren zij om hun terrein extra aantrekkelijk te maken met meer natuur en natuurbeleving. De afgelopen weken heeft er op de deelnemende parken al een nulmeting plaatsgevonden. Hierbij is in beeld gebracht wat er al goed gaat, waar kansen liggen en welke ambities de parken hebben.

De eerste bijeenkomst had als thema 'Gastvrij voor dieren'. De cursuslocatie was Bungalowpark De Toverberg in Ermelo, één van de deelnemende parken in deze derde cursusronde. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst heeft Mirjam Koedoot, van IVN natuureducatie, een introductie gegeven over het onderwerp natuurbeleving. Bo Koning, van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, gaf vervolgens de deelnemers uitleg over wat zij kunnen doen om ervoor te zorgen dat dieren zich thuis voelen op het terrein van hun park. Tijdens een rondleiding door Annette Redschaad van De Toverberg, konden de deelnemers zien en horen op welke manier dit bungalowpark al bezig is met natuur en duurzaamheid. Tijdens het laatste deel van de bijeenkomst gingen de handen uit de mouwen en zijn de deelnemers actief aan de slag gegaan met het maken van een bijenhotel. Deze mochten ze na afloop uiteraard meenemen om een plek te geven op hun park.

Het was een mooie start van deze derde cursusronde. Op 9 februari vindt de tweede bijeenkomst plaats. Het thema is dan ‘snoeien doet groeien’.

 

 

foto decoratief

nieuws

500 parken, 500 kansen!

20-12-2022

De bestuurders van de Regiegroep Regiodeal Veluwe hebben deze week positief besloten op het voorstel voor de volgende fase van het Park van de Toekomst.
Lees meer

nieuws: 500 parken, 500 kansen!

nieuws

Gedeputeerde Van ’t Hoog op pad op de Veluwe

01-12-2022

Afgelopen vrijdag was gedeputeerde Peter van 't Hoog, lid van de stuurgroep Vitale Vakantieparken, op werkbezoek bij Camping Beloofde Land in Voorthuizen.
Lees meer

nieuws: Gedeputeerde Van ’t Hoog op pad op de Veluwe

nieuws

Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

25-11-2022

Eindelijk was het zover! Vorige week is tijdens het kennisevent 'Ruimte en vakantieparken’ het boek ‘Vitale Vakantieparken als laboratorium voor transformatie’ gelanceerd.
Lees meer

nieuws: Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

nieuws

Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

24-11-2022

Ruim 50 bestuurders, beleidsmakers en partners die zich dagelijks hard maken voor vitale vakantieparken waren vorige week bijeen op Camping Vrede Oord (Voorthuizen).
Lees meer

nieuws: Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.