Skip to content

Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

24-11-2022 | Nieuws

Ruim 50 bestuurders, beleidsmakers en partners die zich dagelijks hard maken voor vitale vakantieparken waren vorige week bijeen op Camping Vrede Oord (Voorthuizen). Het doel was vooral om met elkaar kennis uit te wisselen en de dialoog aan te gaan over belangrijke ruimtelijke thema’s als transformatie, gebiedsgerichte aanpak voor recreatieclusters en wet- en regelgeving met betrekking tot eigendom, beheer, uitponding en verevening op vakantieparken. Geen oppervlakkige verhalen, maar echt de diepte in en oog voor de belangrijke ‘details’.  Dat is goed gelukt!

Na bijna 10 jaar Vitale Vakantieparken is helder; we gaan moeilijke thema’s niet (meer) uit de weg. Het gevoel van gezamenlijkheid overheerst. De oproep is om met elkaar de schouders eronder te zetten, te leren van elkaar, keuzes te maken en door te pakken. Gebiedsgericht denken is daarbij cruciaal. Dilemma's, pijnpunten en gevoeligheden worden in alle openheid besproken. 

Meer achtergrondinformatie over het kennisevent leest u hier.

Wilt u graag over een van de onderwerpen met ons van gedachten wisselen? Neem dan contact met ons op via info@vitalevakantieparken.nl.

 

foto decoratief

nieuws

Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

16-11-2022

Het vitaler maken van vakantieparken betekent ook dat voor parken waar geen realistisch perspectief meer is op recreatieve exploitatie er actief gewerkt moet worden aan een andere bestemming.
Lees meer

nieuws: Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

nieuws

Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

12-10-2022

Kort geleden kregen we het goede nieuws dat door de Regiodeal Veluwe een subsidie is toegekend voor het project Routekaart ontwikkelen vakantieparken én versterken natuur.
Lees meer

nieuws: Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

nieuws

Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

04-10-2022

Voorzitter Henk Lambooij van Vitale Vakantieparken pleitte in Den Haag voor het bereikbaar houden van vakantieparken voor mensen met een smalle beurs en voor aanvullende instrumenten voor gemeenten.
Lees meer

nieuws: Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

nieuws

Wegens succes op herhaling: workshop 'Ken je gast?!'

21-09-2022

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Daar is voor elk wat wils te vinden. De ene gast kiest voor een kleinschalig park met eenvoudige faciliteiten; de ander zoekt juist luxe, vermaak en vertier.
Lees meer

nieuws: Wegens succes op herhaling: workshop 'Ken je gast?!'

Door Vitale Vakantieparken weet ik dat ik er niet alleen voorsta. Het is trouwens tweerichtingsverkeer: ik wil graag mijn ervaring delen en een voorbeeld zijn

Ondernemer

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.