Skip to content

Informatiebijeenkomst Green Key en Blauwe Vlag

02-02-2023 | Nieuws

In Gelderland is het project Green Key en Blauwe Vlag van start gegaan, speciaal gericht op de sector recreatie en toerisme. Hierin kunnen 26 ondernemers steun krijgen bij verduurzaming van hun bedrijf. Dit helpt om de voetafdruk te verlagen, maar ook om de kosten te drukken. Als kroon op het werk kan men zich laten certificeren met een internationaal erkend keurmerk. Op 21 februari vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde ondernemers.

Stimuleren om te verduurzamen
De provincie Gelderland wil samen met brancheorganisaties HISWA-RECRON en KHN ondernemers stimuleren hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Het project dat nu is gestart biedt bedrijven een kosteloos bezoek van een deskundige keurmeester, diverse kennisbijeenkomsten en een 50% bijdrage voor de instap en het eerste jaar van deelname aan het keurmerk Green Key of Blauwe Vlag*.

Belang van verduurzaming
Jan Lowin IJzerman, projectleider van het Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken: “We zien dat er voor de recreatiesector een omvangrijke opgave ligt als het aankomt op verduurzaming. Vanuit meerdere perspectieven is verduurzaming nodig. Als ondernemer is het vaak een uitdaging om een start te maken. De bijeenkomst Green Key en Blauwe Vlag is een laagdrempelige manier om meer te weten te komen over het verduurzamen van een recreatiebedrijf. De bijeenkomst sluit naadloos aan op waar Vitale Vakantieparken zich de komende jaren nog nadrukkelijker op wil richten; ondernemerschap, innovatie, energietransitie, biodiversiteit, klimaatadaptatie en circulariteit. Het is voor ondernemers dus echt interessant om hierbij aanwezig te zijn. Zie ik je daar?”

Meer informatie 
Datum             : dinsdag 21 februari
Tijd                  : 13.30 tot 15.00 uur
Locatie            : The Green Meeting Center in Arnhem

Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 21 februari wordt het project toegelicht en is er voldoende ruimte voor vragen. Meer informatie over het project is te vinden op de speciale projectpagina.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: laska@kmvk.nl
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met het programma.

*Het Green Key keurmerk is voor bedrijven en niet voor VvE's, verenigingen enz. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

foto decoratief

nieuws

Goede start derde ronde cursus Natuur op je park

27-01-2023

Donderdag 26 januari vond de eerste bijeenkomst plaats van de derde ronde van de cursus Natuur op je park. De cursusgroep bestond uit 15 deelnemende vakantieparken en campings (het maximale aantal voor deze cursus).
Lees meer

nieuws: Goede start derde ronde cursus Natuur op je park

nieuws

500 parken, 500 kansen!

20-12-2022

De bestuurders van de Regiegroep Regiodeal Veluwe hebben deze week positief besloten op het voorstel voor de volgende fase van het Park van de Toekomst.
Lees meer

nieuws: 500 parken, 500 kansen!

nieuws

Gedeputeerde Van ’t Hoog op pad op de Veluwe

01-12-2022

Afgelopen vrijdag was gedeputeerde Peter van 't Hoog, lid van de stuurgroep Vitale Vakantieparken, op werkbezoek bij Camping Beloofde Land in Voorthuizen.
Lees meer

nieuws: Gedeputeerde Van ’t Hoog op pad op de Veluwe

nieuws

Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

25-11-2022

Eindelijk was het zover! Vorige week is tijdens het kennisevent 'Ruimte en vakantieparken’ het boek ‘Vitale Vakantieparken als laboratorium voor transformatie’ gelanceerd.
Lees meer

nieuws: Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.