Skip to content

Terugblik: Stud-E-On met Online Marketing

07-02-2024 | Nieuws

Studenten en ondernemers inspireren en leren

Op 7 februari vond de derde editie van de inspirerende werksessie Online Marketing plaats. Programma Vitale Vakantieparken organiseerde dit samen met hogeschool Saxion en mbo-studenten van Aventus. Ondernemers en studenten hebben 1 op 1 gewerkt aan de online marketing van het vakantiepark.

De gastlocatie was de gemeente Epe, waarbij de wethouder Maarten Heere een welkom en enthousiaste aftrap verzorgde. Na een korte inleiding werden studenten gekoppeld aan ondernemers. Het mooie van de werkplaats is dat er echt op bedrijfsniveau een verdieping kan worden gemaakt. 

In 2 uur tijd werkten studenten met de ondernemer aan een nulmeting. Vragen van de ondernemers werden besproken en er werd, mede aan de hand van een analyse van de website, gekeken naar mogelijke verbeterpunten. Aan het eind van de ochtend kregen ondernemers tips en praktische informatie om hun online marketing verder te ontwikkelen. Onder het genot van een broodje sloten we de ochtend af. En konden ondernemers doorpraten over de nulmeting, hun ervaringen delen en netwerken. Dank aan de gemeente Epe voor de fijne verzorging!

Een geslaagde ochtend

Enkele reacties van ondernemers: “Ik ben blij dat ik me heb opgegeven! Als klein vakantiepark moet ik alles zelf doen en dit helpt mij enorm.

Toch weer meer inzicht gekregen en ik heb nu een koppeling met Instagram en Facebook.”

Ik heb meer geleerd van verschillende platformen zoals bijvoorbeeld Tiktok.”

Studenten vonden het leerzaam en ook een beetje spannend om met ondernemers in gesprek te gaan en samen met hen de praktijk in te duiken: “Wij zijn voor het eerst echt in contact geweest met een bedrijf en dit was mega leerzaam!”

Ook je online ontwikkelen?

Als er behoefte is, kan zowel vanuit Saxion, als vanuit het Programma Vitale Vakantieparken verdere ondersteuning plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepende opdracht met studenten of een coaching traject vanuit ons kwaliteitsteam.

Of wil je deelnemen aan een werksessie? Op 15 mei volgt een volgende ronde, waarbij er naast online marketing een mogelijkheid is om te werken aan cybersecurity! Alvast aanmelden of heb je vragen? Stuur een mail aan projectleider Vitale Vakantieparken Esther Karman: estherkarman@vitalevakantieparken.nl.

foto decoratief

nieuws

A way of life

06-02-2024

Jos en Hanneke, De Roek “Elke investering die we doen moet een positieve milieu-investering zijn,” vertellen eigenaren Jos van der Panne en Hanneke van den Berg van Bungalowpark en zorgboerderij De Roek.
Lees meer

nieuws: A way of life

nieuws

Cursus Natuur op je park is van start

06-02-2024

In drie bijeenkomsten leren eigenaren van parken hoe de natuurwaarde op het eigen terrein verhoogd kan worden. We waren te gast bij deelnemer Cor Wajer van Campingpark de Vuurkuil in Nunspeet.
Lees meer

nieuws: Cursus Natuur op je park is van start

nieuws

Slim energieverbruik

05-02-2024

Bram van Lagen, recreatiepark De Eyckenhoff “Ik probeer het energieverbruik op mijn manier slim te maken,” vertelt Bram van Lagen, eigenaar van recreatiepark De Eyckenhoff in Putten.
Lees meer

nieuws: Slim energieverbruik

nieuws

Terugblik: Inspiratietour Green Village van de TU Delft

07-12-2023

De groep vakantieparkondernemers die samen werkt in de Energiekring Vitale Vakantieparken, heeft het Fieldlab The Green Village bezocht. The Green Village is een ‘openlucht-laboratorium’ op de TU Delft Campus waar volop wordt onderzocht, getest en geëxperimenteerd op de pijlers: duurzaam bouwen en renoveren, toekomstige energiesystemen en de klimaatadaptieve stad.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Inspiratietour Green Village van de TU Delft

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.