Skip to content

Cursus Natuur op je park is van start

06-02-2024 | Nieuws

In drie bijeenkomsten leren eigenaren van parken hoe de natuurwaarde op het eigen terrein verhoogd kan worden. We waren te gast bij deelnemer Cor Wajer van Campingpark de Vuurkuil in Nunspeet. 

Met een groep enthousiaste deelnemers gingen we aan de slag met het thema Gastvrij voor dieren. “Zorg voor variatie”, vertelt Bo Koning. “Gemengde hagen, kruidenrijke hoekjes, blaadjes laten liggen in de borders en onder de struiken, het vierlagen principe en water. Dan vinden vogels, kleine zoogdieren en insecten voedsel, een schuilplek en nestgelegenheid op jouw park.”

Nannyke Hoek liet met opdrachten zien hoe je al je zintuigen in kan zetten om de natuur te ervaren. Leuk voor je gasten, zowel klein als groot!

We bouwden een insectenhotel met holle stengels, boomstammetjes en takken met gaatjes, dennenappels en leem. Bijen en andere insecten kunnen hier hun holletje maken én het heeft een grote educatieve waarde.

De deelnemers zaten na deze eerste cursusdag al vol plannen om gelijk aan de slag te gaan op hun terrein. Zo zien we dat graag!

We bieden deze cursus vaker aan. Ook interesse? Geef het dan aan bij Sylvie Uenk: sylvieuenk@vitalevakantieparken.nl

 

 

foto decoratief

nieuws

Slim energieverbruik

05-02-2024

Bram van Lagen, recreatiepark De Eyckenhoff “Ik probeer het energieverbruik op mijn manier slim te maken,” vertelt Bram van Lagen, eigenaar van recreatiepark De Eyckenhoff in Putten.
Lees meer

nieuws: Slim energieverbruik

nieuws

Terugblik: Inspiratietour Green Village van de TU Delft

07-12-2023

De groep vakantieparkondernemers die samen werkt in de Energiekring Vitale Vakantieparken, heeft het Fieldlab The Green Village bezocht. The Green Village is een ‘openlucht-laboratorium’ op de TU Delft Campus waar volop wordt onderzocht, getest en geëxperimenteerd op de pijlers: duurzaam bouwen en renoveren, toekomstige energiesystemen en de klimaatadaptieve stad.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Inspiratietour Green Village van de TU Delft

nieuws

Gemeente Elburg zet in op toekomstbestendige vakantieparken met recreatief perspectief

01-12-2023

In het nieuwe beleidsplan Vitale Vakantieparken van de gemeente Elburg ligt de focus op het bevorderen en behouden van een gevarieerd en kwalitatief goed aanbod van vakantieparken en (mini)campings.
Lees meer

nieuws: Gemeente Elburg zet in op toekomstbestendige vakantieparken met recreatief perspectief

nieuws

Terugblik festival inclusiefnatuur en vakantieparken

30-11-2023

We kijken terug op een zeer geslaagd festival inclusiefnatuur en vakantieparken! Onze geliefde Veluwse natuur staat onder druk, er moet nú iets gebeuren.
Lees meer

nieuws: Terugblik festival inclusiefnatuur en vakantieparken

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.