Skip to content

Terugblik: Digitale werkplaats

17-04-2023

Op maandag 17 april was de ‘Digitale werkplaats’ voor vakantieparken op de Veluwe. Tijdens deze bijeenkomst ging het over verschillende digitale thema’s voor vakantieparken. Ondernemers kregen tijdens deze dag hulp van studenten van het Saxion. Eén van de vele leerpunten van de dag was: je doet veel mooie dingen op jouw vakantiepark, die niet zichtbaar zijn.

Motivatie
De deelnemers gaven vooraf aan verschillende motivaties te hebben om deel te nemen aan de werkplaats. Genoemd werd o.a.:

  • Nieuwsgierigheid.
  • Weten wat er nog te behalen valt.
  • Sparren met mensen die kennis van de stof hebben.

Van nulmeting naar roadmap
De bijeenkomst werd geopend door wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet. Hij benadrukte het belang van digitalisering voor de vrijetijdssector. Vervolgens was er een introductie van de Digitale Werkplaats Stedendriehoek door Menno Both en Marjana Van Belkum -Wassink.

De ondernemers gingen daarna met de studenten (Lieke van de Peppel, Iris Willems, Sem Kleijkers, Mart Bos, Milan Nijkamp) aan de slag met een speciaal ontwikkelde tool. Rutger Meijer ondersteunde hierbij de studenten.Door het stellen van vragen over verschillende digitale thema’s, definieerden ondernemers de specifieke vraag voor hun vakantiepark. Er werd gekeken naar de websites van de ondernemers en het ging om de gastbeleving. De ondernemers werkten in tweetallen met studenten van het Saxion. Er was voldoende ruimte om in te gaan op specifieke vragen van de ondernemers. Hierdoor was er geen enkele groep die dezelfde uitkomst had aan het einde van de bijeenkomst.

De studenten vonden het ook een leerzame dag. Wat in eerste instantie best spannend was (“want wat kunnen wij de ondernemers brengen?”), bleek in de praktijk juist mooie resultaten te leveren. De studenten konden aan de slag met praktijkvragen en de ondernemers kregen inzicht in de mogelijkheden om beter zichtbaar te zijn. Zo leerden zij dat je tijd kunt besparen door kleine aanpassingen in de bedrijfsvoering te doen.

Hoe verder?
Ondernemers kregen praktische tips en trucs mee. En het programma Vitale Vakantieparken en Saxion kregen informatie waarmee wij een vervolg kunnen organiseren. Uit de bijeenkomst bleek dat veel ondernemers online marketing een ingewikkeld onderwerp vinden. Daarom willen wij hier meer in ondersteunen. Houd dus de website en social media van het programma Vitale Vakantieparken in de gaten!

Een individueel traject? Het kwaliteitsteam kan helpen!
Het voor ondernemers mogelijk om kosteloos een kennismaking te hebben met het Kwaliteitsteam. Met het Kwaliteitsteam krijgt u als ondernemer maatwerkadvies en -ondersteuning. Dit kan over uiteenlopende thema’s gaan. Bijvoorbeeld: vraagstukken rondom de energietransitie of circulariteit, maar ook over marketing of juridisch gerelateerde vraagstukken. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Mail voor meer informatie naar janlowinijzerman@vitalevakantieparken.nl.

Interesse in de activiteiten die wij voor ondernemers van vakantieparken organiseren? Bezoek onze website en houd de agenda  op deze site én onze LinkedIn pagina in de gaten. 

foto decoratief

nieuws

Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

24-03-2023

Woensdag 22 maart was de training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!' Eén van de leerpunten van de dag was: hoe werk je zo gastgericht mogelijk en houd je tegelijk plezier in je werk? Openhartig Tijdens de start van de bijeenkomst werd er eerst gekeken naar wat gastvrijheid en gastgerichtheid is.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

nieuws

Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

10-03-2023

Digitalisering, waar begin je? Ben jij als ondernemer ervan bewust dat digitalisering de toekomst is, maar worstel je met dit onderwerp? Of wil je weten wat er (nog meer) mogelijk is qua digitalisering voor jouw vakantiepark? Dan is de Digitale Werkplaats Stedendriehoek (DWS) op 17 april iets voor jou!   Het programma Vitale Vakantieparken organiseert samen met Saxion, een werkplaats speciaal voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

nieuws

Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

09-03-2023

Op 9 maart 2023 ondertekenen bestuurders van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland het nieuwe programmaplan Vitale Vakantieparken 2023-2025.
Lees meer

nieuws: Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

nieuws

Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

08-03-2023

Hoe kan een recreatieve ontwikkeling samengaan met versterking van de biodiversiteit? Niet met een 0-effect, maar een plus-effect. We gaan voor een sterkere Veluwe met ruimte voor de natuur en een Veluwse beleving voor gasten.
Lees meer

nieuws: Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.