Skip to content

Op weg naar natuurinclusieve vakantieparken op de Veluwe

19-04-2023

De komende maanden werken 11 vakantieparken en 4 ontwerpbureaus samen aan een ontwerp waarin biodiversiteit, gastbeleving en klimaat een plek krijgen.

In De Theaterloods in Radio Kootwijk maakten vakantieparken en ontwerpbureaus kennis met elkaar. Presentaties in de theaterzaal, speeddating en spontane gesprekken op een inspirerende plek. Met elkaar deelden we enthousiasme én vooral zin om aan de slag te gaan met een natuurinclusief ontwerp voor de vakantieparken. Iedereen gaf de eigen voorkeur voor samenwerking aan. Aan het projectteam 'Routekaart natuur én vakantieparken' de taak om tot een goede match te komen. In september komen we weer bij elkaar om de concept-ontwerpen te bespreken. 

De ontwerpbureaus zijn: Eelerwoude, FACET Ruimtedenkers in recreatie, MAAK space en combinatie Janse Berkhof Tuinen & Rob Aben landschapsarchitectuur. De vakantieparken liggen verspreid over de Veluwe: RCN Vakantiepark de Jagerstee, de Wijde Blik, Camping Beloofde Land, Recreatielandgoed de IJsvogel, Camping De Wildhoeve , Camping de Zandkuil, Dops akker, Recreatiepark Uddelermeer.

 

foto decoratief

nieuws

'Toekomst geven aan tussenland': een blik op een unieke samenwerking

18-04-2023

Vakantieparken hebben jarenlang letterlijk en figuurlijk uit het zicht van de overheden gelegen. We wisten dat ze er waren, maar hoeveel precies en wat zich allemaal afspeelde op de parken was niet scherp in beeld.
Lees meer

nieuws: 'Toekomst geven aan tussenland': een blik op een unieke samenwerking

nieuws

Werkbezoek minister Bruins Slot in Krachtighuizen

17-04-2023

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ging 17 april op de fiets naar Krachtighuizen in de Gemeente Putten voor een wandeling over het VeluwsBospark en Buitenplaats Putterheijde.
Lees meer

nieuws: Werkbezoek minister Bruins Slot in Krachtighuizen

nieuws

Terugblik: Digitale werkplaats

17-04-2023

Op maandag 17 april was de ‘Digitale werkplaats’ voor vakantieparken op de Veluwe. Tijdens deze bijeenkomst ging het over verschillende digitale thema’s voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Digitale werkplaats

nieuws

Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

24-03-2023

Woensdag 22 maart was de training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!' Eén van de leerpunten van de dag was: hoe werk je zo gastgericht mogelijk en houd je tegelijk plezier in je werk? Openhartig Tijdens de start van de bijeenkomst werd er eerst gekeken naar wat gastvrijheid en gastgerichtheid is.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.