Skip to content

Tweede ronde cursus Natuur op je park gestart

17-02-2022 | Nieuws

Na een succesvolle eerste ronde in 2021 is in januari de tweede ronde van de cursus Natuur op je park van start gegaan. Het programma Vitale Vakantieparken organiseert deze cursus voor recreatieondernemers die willen leren hoe ze de natuurwaarden op en rond hun park kunnen verhogen. Bijna 20 enthousiaste en gemotiveerde vakantieparken en campings uit de gemeenten Apeldoorn, Ede, Ermelo, Nunspeet en Oldebroek nemen deel aan deze tweede cursusronde.

Op elk van de deelnemende parken vindt een nulmeting plaats. Deze brengt de huidige natuurwaarde en natuurbeleving in beeld. Zo zien parken wat al goed gaat en waar winst te behalen is. Vervolgens vinden drie praktijkbijeenkomsten plaats: ‘Snoeien doet groeien’, ‘Gastvrij voor dieren’ en ‘Zaaien en maaien’. Deelnemers krijgen een strippenkaart waarmee ze flinke korting krijgen op concrete maatregelen voor meer natuur(beleving) op hun park.

De inhoud van de cursus wordt verzorgd door IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deze tweede cursusronde zit vol. Heb je belangstelling voor een eventuele volgende ronde van de cursus? Laat het ons weten via secretariaat@vitalevakantieparken.nl.

foto decoratief

nieuws

Start pilot energietransitie recreatiebranche

07-10-2021

“Hoe kan ik mijn onderneming zo goed mogelijk klaarstomen voor de aanstaande onvermijdelijke energietransitie?” Het is de centrale vraag in het nieuwe Fieldlab-project Energietransitie.
Lees meer

nieuws: Start pilot energietransitie recreatiebranche

nieuws

Succesvolle cursus Natuur op je park krijgt vervolg

07-10-2021

“Makkelijk te realiseren maatregelen in relatief korte tijd” Volgens de deelnemende recreatieondernemers was het een groot succes: de cursus die het programma Vitale Vakantieparken dit jaar voor hen organiseerde.
Lees meer

nieuws: Succesvolle cursus Natuur op je park krijgt vervolg

nieuws

Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

28-06-2021

Kan een gemengde bestemming behulpzaam zijn bij eventuele transformaties van vakantieparken? En kan het een oplossing zijn voor parken waar al sprake is van een tweeledige functie, deels wonen en deels recreatie? De elf gemeenten die samenwerken in het programma Vitale Vakantieparken hebben dit onderzocht.
Lees meer

nieuws: Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

nieuws

Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

26-06-2021

Het programma Vitale Vakantieparken (VVP) heeft samen met de 11 aangesloten gemeenten de stand van de Veluwse vakantieparken in kaart gebracht. En wat blijkt? Van die ongeveer 500 vakantieparken zijn zo’n 100 tot 150 toe aan een nieuwe bestemming.
Lees meer

nieuws: Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.