Skip to content

Succesvolle cursus Natuur op je park krijgt vervolg

07-10-2021 | Nieuws

“Makkelijk te realiseren maatregelen in relatief korte tijd” Volgens de deelnemende recreatieondernemers was het een groot succes: de cursus die het programma Vitale Vakantieparken dit jaar voor hen organiseerde. In die cursus gingen ze aan de slag met het versterken van de biodiversiteit op en rond hun park. Het resultaat? Blije en tevreden deelnemers van zes Veluwse campings en parken. Een tweede cursusronde start nog dit najaar.

De cursisten hebben veel geleerd en allemaal hebben ze concrete stappen gezet en/of plannen gemaakt voor de korte termijn. Denk aan plannen om de natuur zichtbaar en beleefbaar te maken voor hun gasten, nieuwe insectvriendelijke beplanting en nieuwe maatregelen voor maaien of zagen. Cursiste Annemieke Baumann van camping De Bankenburg in Heerde: “Het is een hartstikke leuke cursus, omdat het je mogelijkheden geeft die eigenlijk heel makkelijk en in relatief korte tijd zijn te realiseren om een heel andere aanblik van je terrein te krijgen.”

Cursus najaar 2021: meld je aan

Vanwege het succes start dit najaar een tweede ronde van de cursus, onder de noemer Natuur op je park. Deze tweede keer voor een wat grotere groep cursisten, zodat nog meer Veluwse recreatieondernemers kunnen deelnemen. Heb je interesse om deel te nemen aan deze cursusronde? Meld je aan bij het programma Vitale Vakantieparken via gerdaschilder@vitalevakantieparken.

Bekijk de video voor een indruk van de cursus.

foto decoratief

nieuws

Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

28-06-2021

Kan een gemengde bestemming behulpzaam zijn bij eventuele transformaties van vakantieparken? En kan het een oplossing zijn voor parken waar al sprake is van een tweeledige functie, deels wonen en deels recreatie? De elf gemeenten die samenwerken in het programma Vitale Vakantieparken hebben dit onderzocht.
Lees meer

nieuws: Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

nieuws

Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

26-06-2021

Het programma Vitale Vakantieparken (VVP) heeft samen met de 11 aangesloten gemeenten de stand van de Veluwse vakantieparken in kaart gebracht. En wat blijkt? Van die ongeveer 500 vakantieparken zijn zo’n 100 tot 150 toe aan een nieuwe bestemming.
Lees meer

nieuws: Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

nieuws

Werkbezoek leden Tweede Kamer “Veel complexere problematiek dan we wisten”

24-06-2021

Op maandag 21 juni ontving een Veluwse delegatie D66-kamerlid Faissal Boulakjar en CU-kamerlid Don Ceder. Beiden hadden gevraagd om een werkbezoek aan het programma Vitale Vakantieparken (VVP) en aan het Ariadne-project.
Lees meer

nieuws: Werkbezoek leden Tweede Kamer “Veel complexere problematiek dan we wisten”

nieuws

Nieuwe wet- en regelgeving nodig voor evenwichtige ontwikkeling van Veluwe

25-05-2021

“Op de Veluwe woedt een strijd om de ruimte” In 2020 bekrachtigde de rijksoverheid de Regio Deal Veluwe. Een van de meest opmerkelijke elementen in deze deal is het plan om “een ondersteunend pakket aan wet- en regelgeving” te ontwikkelen.
Lees meer

nieuws: Nieuwe wet- en regelgeving nodig voor evenwichtige ontwikkeling van Veluwe

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.