Skip to content

Start pilot energietransitie recreatiebranche

07-10-2021 | Nieuws | VVP

“Hoe kan ik mijn onderneming zo goed mogelijk klaarstomen voor de aanstaande onvermijdelijke energietransitie?” Het is de centrale vraag in het nieuwe Fieldlab-project Energietransitie. Dit project draait de komende periode bij zowel Camping De Wildhoeve in Emst als bij RCN De Jagerstee in Epe. Tientallen studenten van Saxion Hogeschool doen tijdens het project onderzoek. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Epe, Cleantech Regio en het programma Vitale Vakantieparken (VVP).

Maandag 4 oktober zetten zij hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

De energietransitie is een grote maatschappelijke uitdaging. Iedere inwoner en elk bedrijf krijgt of heeft er al mee te maken. De beide vakantieparken wilden er graag mee aan de slag, zo bleek na een uitvraag van de Cleantech Regio. Samen met de gemeente Epe, Programma Vitale Vakantieparken en Saxion Hogeschool slaan zij nu dus de handen ineen.

Meerwaarde voor vakantieparken

Volgens Rob van den Hazel, VVP-programmamanager, dient het Fieldlab ook nog een groter en breder doel. “We hopen dat de Saxion-studenten antwoorden vinden op de vragen die beide vakantieparken hebben over hun eigen energietransitie. Uiteindelijk zal dit voor veel vakantieparken meerwaarde opleveren, namelijk kennis van duurzaamheid. Sterker nog: de resultaten van dit Fieldlab zijn behalve plaatselijk en regionaal misschien zelfs wel op landelijk niveau te gebruiken.”

Lees het volledige persbericht van de gemeente Epe.

foto decoratief

nieuws

Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

28-06-2021

Kan een gemengde bestemming behulpzaam zijn bij eventuele transformaties van vakantieparken? En kan het een oplossing zijn voor parken waar al sprake is van een tweeledige functie, deels wonen en deels recreatie? De elf gemeenten die samenwerken in het programma Vitale Vakantieparken hebben dit onderzocht.
Lees meer

nieuws: Handreiking Gemengde bestemming op vakantieparken

nieuws

Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

26-06-2021

Het programma Vitale Vakantieparken (VVP) heeft samen met de 11 aangesloten gemeenten de stand van de Veluwse vakantieparken in kaart gebracht. En wat blijkt? Van die ongeveer 500 vakantieparken zijn zo’n 100 tot 150 toe aan een nieuwe bestemming.
Lees meer

nieuws: Vele vakantieparken toe aan nieuwe bestemming “Gemeenten zijn trots op de toeristische branche”

nieuws

Werkbezoek leden Tweede Kamer “Veel complexere problematiek dan we wisten”

24-06-2021

Op maandag 21 juni ontving een Veluwse delegatie D66-kamerlid Faissal Boulakjar en CU-kamerlid Don Ceder. Beiden hadden gevraagd om een werkbezoek aan het programma Vitale Vakantieparken (VVP) en aan het Ariadne-project.
Lees meer

nieuws: Werkbezoek leden Tweede Kamer “Veel complexere problematiek dan we wisten”

nieuws

Nieuwe wet- en regelgeving nodig voor evenwichtige ontwikkeling van Veluwe

25-05-2021

“Op de Veluwe woedt een strijd om de ruimte” In 2020 bekrachtigde de rijksoverheid de Regio Deal Veluwe. Een van de meest opmerkelijke elementen in deze deal is het plan om “een ondersteunend pakket aan wet- en regelgeving” te ontwikkelen.
Lees meer

nieuws: Nieuwe wet- en regelgeving nodig voor evenwichtige ontwikkeling van Veluwe

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.