Skip to content

Terugblik: Training gastgericht werken. Hoe doe je dat met behoud van je eigen werkplezier?

24-03-2023

Woensdag 22 maart was de training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!' Eén van de leerpunten van de dag was: hoe werk je zo gastgericht mogelijk en houd je tegelijk plezier in je werk?

Openhartig
Tijdens de start van de bijeenkomst werd er eerst gekeken naar wat gastvrijheid en gastgerichtheid is. Daarna werd er ingezoomd op de deelnemers: wie ben jij, wat is jouw kern en karakter? De deelnemers spraken openhartig over hun eigen gedrag. Met behulp van deze informatie werd uitgelegd hoe je kennis over jezelf kunt gebruiken om je gasten te benaderen. Hierdoor voorkom je conflicten en krijgt de gast een betere ervaring. Gasten werden qua karakter opgedeeld in kleuren. Zo wil bijvoorbeeld een ‘rode’ gast, zo snel mogelijk de sleutel hebben en naar de accommodatie. Deze gast heeft geen behoefte aan een uitgebreid sociaal praatje. Terwijl een ‘groene’ gast dit juist wel kan waarderen.

Acteur
Tijdens de training was er ook een acteur aanwezig. Op deze manier konden deelnemers goed oefenen met het inspelen op de behoeften en verwachtingen van gasten. De acteur haakte tijdens de training regelmatig aan door gelijk voorbeelden uit te beelden van de verschillende type gasten die je kunt tegenkomen. Ook onderling werden er veel tips uitgewisseld.

Motivaties
De deelnemers gaven aan verschillende motivaties te hebben om deel te nemen aan de bijeenkomst. Genoemd werd o.a.:

  • Ik wil leren omgaan met verschillende soorten gasten en deze goed leren herkennen.
  • Na de periode met corona die je dat de interesse van gasten veranderd is. Ik wil graag meer inzicht krijgen in het contact met de gast.
  • Ik wil minder zakelijk overkomen op gasten. Het mag soms best wat persoonlijker.

Feedback
Enkele reacties van deelnemers na de bijeenkomst:

  • Erg leerzaam, vooral ook om te oefenen met een acteur!
  • Fijn om samen met collega vakantieparken een training te volgen en nadien nog even te kunnen netwerken.
  • Veel geleerd over de verschillende karakters van klanten en wat deze karakters voor effect hebben op het gedrag van anderen én mijzelf.

Volgende bijeenkomst: de Digitale werkplaats!
Op 17 april hebben we weer een mooie activiteit: ‘Laat je bedrijf groeien door digital marketing’! Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus wees er snel bij (aanmelden kan t/m 31 maart)! Lees meer en meld je aan.

Interesse in de activiteiten die wij voor ondernemers van vakantieparken organiseren? Bezoek onze website en houd de agenda en onze LinkedIn pagina in de gaten. Heb je als ondernemer interesse in een bepaald onderwerp of wil je kennismaken met het Kwaliteitsteam (dit team ondersteunt ondernemers individueel)? Stuur dan een mail aan estherkarman@vitalevakantieparken.nl

foto decoratief

nieuws

Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

10-03-2023

Digitalisering, waar begin je? Ben jij als ondernemer ervan bewust dat digitalisering de toekomst is, maar worstel je met dit onderwerp? Of wil je weten wat er (nog meer) mogelijk is qua digitalisering voor jouw vakantiepark? Dan is de Digitale Werkplaats Stedendriehoek (DWS) op 17 april iets voor jou!   Het programma Vitale Vakantieparken organiseert samen met Saxion, een werkplaats speciaal voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Uitnodiging: laat je bedrijf groeien door digital marketing

nieuws

Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

09-03-2023

Op 9 maart 2023 ondertekenen bestuurders van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland het nieuwe programmaplan Vitale Vakantieparken 2023-2025.
Lees meer

nieuws: Veluwse gemeenten en provincie blijven investeren in integrale aanpak Vitale Vakantieparken

nieuws

Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

08-03-2023

Hoe kan een recreatieve ontwikkeling samengaan met versterking van de biodiversiteit? Niet met een 0-effect, maar een plus-effect. We gaan voor een sterkere Veluwe met ruimte voor de natuur en een Veluwse beleving voor gasten.
Lees meer

nieuws: Natuur en vakantieparken: denken vanuit kansen

nieuws

Van één-park-één-plan naar gebiedsontwikkeling

08-03-2023

Naast de bekende aanpak van VVP 'één park, één plan' wordt ook gewerkt aan een gebiedsgerichte aanpak. Voor drie gebieden (in gemeenten Apeldoorn, Ermelo en Putten) is dit uitgewerkt in een zogenaamde uitvoeringsstrategie.
Lees meer

nieuws: Van één-park-één-plan naar gebiedsontwikkeling

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.