Skip to content
Introfoto

Meer informatie over de cursus  Natuur op je park

Al 50 vakantieparken gingen je voor! In deze video vertellen zij over hun ervaringen.

De vierde ronde van de Cursus Natuur op je park is afgerond. In deze ronde leerden elf vakantieparkeigenaren hoe er meer ruimte voor de Veluwse natuur geboden kan worden. Tips over beheer, snoeien en maaien waren zeer bruikbaar voor velen.

Nulmeting
Voorafgaand aan de 3 bijeenkomsten wordt met ieder park een nulmeting ingepland. Met deze laagdrempelige meting, waarbij een deskundige van Stichting Landschapsbeheer langskomt op je park, krijg je een goed beeld van de natuurwaarde en natuurbeleving op jouw vakantiepark of camping. Een mooie manier om te zien wat al goed gaat en waar je winst kunt behalen.

Cursus
De cursusdagen worden steeds georganiseerd op één van de deelnemende Veluwse parken.

Je brengt tijdens de drie bijeenkomsten de nieuwe kennis en vaardigheden direct in praktijk. Tijdens de cursus leer je van experts hoe je de natuurwaarde op jouw eigen terrein kunt verhogen. Bijvoorbeeld door het zaaien van bloemen die aantrekkelijk zijn voor typisch Veluwse vlinders en bijen. Zo breng je de Veluwse natuur nog dichterbij voor je gasten!

Je ontwikkelt aantrekkelijke activiteiten waarmee je gasten de natuur kunnen beleven. Zo bezorg je hun een onvergetelijk verblijf en vergroot je de kans dat ze terugkomen.

De cursus biedt ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega- recreatieondernemers op de Veluwe.

Aanvullend kun je na afloop van de cursus ook nog deelnemen aan andere initiatieven van het programma Vitale Vakantieparken op het gebied van natuurversterking: bijvoorbeeld het laten opstellen van een natuurinclusief ontwerp voor je vakantiepark of meedoen aan de Veluwse plantdagen voor vakantieparken.

Organisatie
De cursus Natuur op je park wordt aangeboden door het programma Vitale Vakantieparken. De inhoud van de cursus wordt verzorgd door IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deelname aan de cursus is gratis, maar niet vrijblijvend: je bent bereid tijd te investeren en doet actief mee aan de cursus middagen.

Meld je aan
Doe je graag mee met de volgende ronde? Deze start in het najaar 2024 of voorjaar 2025. Stuur een bericht voor meer informatie of meld je direct aan bij Sylvie Uenk.

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.