Skip to content

Start Energiekring

13-07-2023

Jouw vakantiepark in 2050
Op de Veluwe bestaat het aanbod van parken uit enkel en alleen vitale vakantieparken, die niet alleen beschikken over een helder en gezonde bedrijfseconomische basis, maar nagenoeg helemaal duurzaam en CO2-neutraal opereren. Het zijn parken waar de ondernemer (ofwel zijn of haar voorganger), ingegeven door de energiecrisis van 2022 en de maatschappelijke ontwikkelingen, als pioniers stappen heeft gezet om een basis te leggen voor een toekomstbestendig en duurzaam vakantiepark.

2050 begint in 2023
Het is 2023. Eén van de meest urgente thema’s in de bedrijfsvoering van vakantieparken is de energietransitie. Hoe maak je immers de overgang naar een energiesysteem gebaseerd op duurzame en CO2-neutrale energiebronnen? Hoe kom je van het gas af en hoe maak je door slimme samenwerkingen de omvangrijke investering in duurzame energiebronnen rendabel? Veel vragen waar nu nog weinig antwoorden zijn.

Jij doet ook mee, toch?
We gaan samen op zoek naar die antwoorden. Wij geloven namelijk niet in stilzitten en afwachten tot de oplossing wordt aangedragen. Daarom starten we op woensdag 27 september om 11:00 uur met de Energiekring. Samen met jou gaan we graag concreet en praktisch aan de slag met de uitdagingen die de transitie naar duurzame bedrijfsvoering met zich meebrengt. Dit kosteloze traject is een initiatief van Park van de toekomst.

Wat gaan we doen?
Met een groep van maximaal 14 personen ontdekken we in 4 maanden wat de collectieve uitdagingen zijn voor Veluwse vakantieparken. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer aan de hand van een 0-meting een praktisch rapportage met individuele score en concrete adviezen die direct doorgevoerd kunnen worden op jouw vakantiepark. In de slotbijeenkomst in december 2023 delen we de ervaringen en stellen we vast wat het vervolgtraject wordt. De startbijeenkomst is op 27 september 2023.

Aanmelden of vragen?
Heb je hulp nodig of zoek je inspiratie over de energietransitie, meld je dan nu aan voor de Energiekring. Dat kan door contact op te nemen met projectleider Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken: Jan Lowin IJzerman via janlowinijzerman@vitalevakantieparken.nl of 06 2339 5353. 

 

foto decoratief

nieuws

Gedragsanalyse ‘Natuur tussen je oren’

11-07-2023

Waarom zijn er zo weinig vakantieparken natuurinclusief ingericht? Wat weerhoudt ondernemers/eigenaren om ruimte te geven aan natuur op het vakantiepark? Welke normen gelden er? Wat zou hen motiveren? Het programma Vitale Vakantieparken deed een gedragsanalyse om antwoord te krijgen op dit soort vragen.
Lees meer

nieuws: Gedragsanalyse ‘Natuur tussen je oren’

nieuws

Leergang Vakantieparken en Omgevingswet

11-07-2023

De Omgevingswet wordt op 1 januari 2024 ingevoerd. Dat brengt veranderingen met zich mee. Niet alles verandert, maar het is wel goed om als ambtelijke professional bewust te zijn van de verschillen.
Lees meer

nieuws: Leergang Vakantieparken en Omgevingswet

nieuws

Kwetsbare groepen op vakantieparken

22-06-2023

Donderdag 15 juni organiseerde het programma Vitale Vakantieparken de conferentie ‘Kwetsbare groepen Veluwse vakantieparken’. Het doel was met relevante partners verkennen hoe we op de Veluwe tot een effectieve (keten)aanpak kunnen komen.
Lees meer

nieuws: Kwetsbare groepen op vakantieparken

nieuws

“Van één park-één plan naar een gebiedsgerichte aanpak” 

20-06-2023

Vanaf deze maand heeft het programma Vitale Vakantieparken er een collega bij: Saskia Croes. Zij gaat als gebiedsregisseur gemeenten, vakantieparken en anderen ondersteunen om tot een gebiedsgerichte aanpak te komen.
Lees meer

nieuws: “Van één park-één plan naar een gebiedsgerichte aanpak” 

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.