Skip to content

Energiekring van start

29-09-2023

Afgelopen woensdag was de aftrap van de Energiekring. Dit gebeurde onder leiding van de Green Leisure Group op de Wildhoeve in Emst. Ondernemers van 18 vakantieparken buigen zich de komende maanden gezamenlijk over vraagstukken rondom de energietransitie. Dat betekent kennis delen, inzicht krijgen in de juiste stap op het juiste moment, elkaar inspireren en hulp bij wat je nu als park het beste kunt doen.

Herkenning
Veel problemen zijn herkenbaar bij de ondernemers: de toename van energieverbruik van gasten, te veel bomen voor zonnepanelen of zoemende warmtepompen die de rust verstoren. De urgentie was bij alle deelnemers voelbaar. Uit de deelronde kwam unaniem de vraag naar voren: wat is op dit moment wijsheid en met welke partij ga ik de energietransitie vormgeven?

De komende weken
De komende weken krijgen alle deelnemende parken een nulmeting op locatie. De rapportage daarvan geeft de ondernemers inzicht in de verplichtingen vanuit EML (Erkende Maatregelen Lijst) en de kansen die er liggen voor het park en als collectief. Onderdeel van de Energiekring is een studiereis naar de TU Delft Green Village voor innovatie en inspiratie. We sluiten dit traject af met een overzicht van de kansen die er per park liggen en bespreken de mogelijkheden als collectief.

We kijken uit naar een vruchtbaar vervolg zodat we samen stappen kunnen zetten in de energietransitie.

Meer informatie
Vragen over de Energiekring? Neem dan contact op met projectleider Jan Lowin: janlowinijzerman@vitalevakantieparken.nl .

foto decoratief

nieuws

Werkbezoek gemeente Zevenaar

22-09-2023

Op 21 september kwam de afdeling Ruimtelijk Ontwikkeling van gemeente Zevenaar kennismaken met het programma Vitale Vakantieparken in gemeente Ermelo.
Lees meer

nieuws: Werkbezoek gemeente Zevenaar

nieuws

‘Hoe meer natuur, hoe minder onderhoud.’

21-09-2023

Een aantal jaren terug deed Dirk-Jan Janse van hoveniersbedrijf Janse & Berkhof het nog: schuttingen plaatsen en de rest bestraten rondom de chalets op de Boshoek in Voorthuizen.
Lees meer

nieuws: ‘Hoe meer natuur, hoe minder onderhoud.’

nieuws

Duurzame samenwerking VVP en Saxion

14-09-2023

Op 12 september ondertekenden Karin Verschoor en Michiel Flooren (namens hogeschool Saxion) en Maarten Heere en Rob van den Hazel (namens Vitale Vakantieparken) een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer

nieuws: Duurzame samenwerking VVP en Saxion

nieuws

Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

12-09-2023

Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP.
Lees meer

nieuws: Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.