Skip to content
Introfoto

Veluwse plantdagen

Park op de Veluwe, de Veluwe op je park! Dat wil jij toch ook?

Doe dan mee met de Veluwse plantdagen. Tijdens deze dagen kan je als vakantieparkeigenaar op de Veluwe inheemse struiken en bomen aanplanten. Je kan je groenstroken aanvullen met gelderse roos, vlier, hazelaar en eik. Je kan coniferenhagen vervangen door losse gemengde hagen van veldesdoorn, hulst en meidoorn. En misschien wil je wel het bosgevoel versterken op je park door eiken, berken of lindebomen aan te planten. Ook fijn voor wat meer schaduw op je park tijdens de hete zomer.

Met advies van Landschapsbeheer Gelderland kom je tot een bestelling van bomen en struiken voor jouw park. Het advies is kosteloos, voor de beplanting geldt een eigen bijdrage van 33%.

De bomen en struiken worden in het najaar geleverd tijdens de gezamenlijke Veluwse Plantdagen.

Geef je hier gelijk op

Let op: het formulier komt gelijk in 'downloads' te staan.

Beplantingsadvies

Landschapsbeheer Gelderland kan advies geven welke beplanting bij jouw park past. Een adviseur komt dan bij je langs op het park en de wensen worden doorgenomen. Tijdens de ronde over het park zal de adviseur ook ideeën geven voor meer natuur op je park. De adviseur stelt een beplantingsplan op. Hierin staat een lijst met soorten en een financiële berekening. Na akkoord wordt de beplanting besteld.

Uitvoering natuurinclusief ontwerp

Heb je al een natuurinclusief ontwerp laten opstellen, dan zet je met de inheemse beplanting de eerste (of volgende stap) in de uitvoering van het ontwerp. Wij maken het je graag makkelijk door de bomen en heesters bij betrouwbare kwekers voor jouw grondsoort te bestellen. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland helpt met het invullen van de bestellijst.

Informatie bijeenkomsten

We organiseren ook twee bijeenkomsten waarin we meer vertellen over de verschillende landschapstypen van Gelderland, natuur op vakantieparken en hoe jij – door deelname aan de Veluwse plantdagen - de biodiversiteit kan versterken op jouw park.
De informatie bijeenkomsten zijn op:

  • Woensdag 5 juni (10.00-12.00 uur)
    Locatie: Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, Emst
  • Woensdag 12 juni (10.00-12.00 uur)
    Locatie: Camping Beloofde Land, Bosweg 5, Voorthuizen

Geef je voor één van deze data op bij projectleider Sylvie Uenk.

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.