Skip to content

Online zichtbaar door Digitale Werkplaats

06-11-2023

Wendy van Essen- Van de Wetering, runt samen met haar man Peter van de Wetering een kleinschalig vakantiepark in Oosterwolde (Gld). Het park heeft acht huisjes en drie kamers (Bed and Breakfast). Wendy nam dit jaar deel aan de Digitale Werkplaats voor vakantieparken op de Veluwe. Deze werkplaats is een samenwerking tussen Saxion en Vitale Vakantieparken. Inmiddels doet ze ook mee aan een vervolgtraject. Wat vond Wendy van de Digitale Werkplaats en wat hoopt zij uit het vervolgtraject te halen?

Volledig zelfstandige doorstart
Wendy: “Acht jaar geleden zijn wij gestart met de Landhoeve. In de eerste instantie was het een samenwerking met een BoerenBed. Maar vanaf dit jaar maken wij de stap om volledig zelfstandig door te starten met acht cabins en drie studio’s. Ons concept is ‘back to basic’. Dat betekent dat er geen elektriciteit of wifi in de cabins is. Er wordt gekookt op vuur en verlichting komt van olielampen en/of kaarsen. We willen ons met de doorstart nog meer gaan richten op natuureducatie. Daarvoor hebben wij verschillende cursussen gevolgd, bijvoorbeeld de cursus ‘Natuur op je park’ van het programma Vitale Vakantieparken. Het bestemmingsplan voor de bestemming Recreatie ligt op dit moment ter inzage.”

De Digitale Werkplaats
“De eerste jaren hebben we niks aan marketing hoeven doen vanwege de samenwerking met BoerenBed. Voor de doorstart hebben we vorig jaar een nieuwe website laten bouwen. Hier zijn we ontzettend blij mee, maar we wilden ook meer doen met de online zichtbaarheid. Dit was dan ook mijn hoofdreden om mee te doen aan de Digitale Werkplaats. Maar ik was ook erg benieuwd naar meer mogelijkheden om te digitaliseren. Het was erg leuk om van andere ondernemers te horen met welk boekingssysteem ze werkten en of ze daar tevreden over waren, welke boekingskanalen fijn werken, of ze wel of niet veel met Instagram doen en waar hun boekingen vandaan komen.”  

Dezelfde uitdagingen
“Het was voor mij echt een eyeopener dat iedere ondernemer zijn/haar eigen wiel aan het uitvinden is. Terwijl we uiteindelijk allemaal tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Hoe maak je bijvoorbeeld de boekhouding simpeler met zoveel mogelijk koppelingen? En hoe zorg je ervoor dat je online goed te vinden bent?”

Vervolgtraject
“Ik merk dat het mij vaak ontbreekt aan tijd als het om digitalisering gaat. En wil je iets op maat laten maken, dan hangt daar een prijskaartje aan. Om meer inzicht te krijgen doe ik mee met het vervolgtraject van de Digitale Werkplaats. Ik heb hiervoor inmiddels kennisgemaakt met een groep van vier enthousiaste Digital marketing studenten. Zij hebben inmiddels een bezoek aan de Landhoeve gebracht. We hebben uitgebreid met elkaar gesproken en ik heb toegelicht welke vragen ik had. Bijvoorbeeld: ik heb beperkte tijd beschikbaar, waar kan ik die het beste aan besteden? Instagram, Google, nog andere kanalen of een combinatie van meerdere opties? We hebben het ook gehad over de contactmomenten met gasten en of ik daar meer mee moet doen. Verder hebben de studenten een aantal gasten geïnterviewd. De studenten kijken dus echt naar jouw park, maar testen ook waar er kansen liggen.” 

Resultaten
“Het is heel erg leuk om samen met deze groep aan het werk te zijn. Ze stellen goede vragen en laten je echt nadenken over bepaalde vraagstukken. Ik ben ontzettend benieuwd wat eruit gaat komen. Wat ik hoop? Dat ik erachter kom waar voor ons de meeste kansen liggen. Dan kunnen we onze tijd en energie daaraan besteden.”

Deelnemen?
Heb je de Digitale werkplaats gemist en wil je toch graag een keer deelnemen? De volgende staat gepland op woensdag 7 februari 2024. Aanmelden kan door een mail te sturen aan projectleider Esther Karman: estherkarman@vitalevakantieparken.nl.

foto decoratief

nieuws

Update vitaliteitsmeter

16-10-2023

In 2021 publiceerde het programma Vitale Vakantieparken de vitaliteitsmeter voor vakantieparken. Hiermee kunnen gemeenten de economische vitaliteit van vakantieparken in beeld brengen.
Lees meer

nieuws: Update vitaliteitsmeter

nieuws

Terugblik training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’

13-10-2023

Op 9 oktober was de training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’. Als parkeigenaar en/of medewerker wil je graag bijdragen aan de unieke vakantiebeleving van de gast.
Lees meer

nieuws: Terugblik training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’

nieuws

Update agenda wet- en regelgeving

11-10-2023

Een belangrijk initiatief binnen het programma Vitale Vakantieparken is de Agenda wet- en regelgeving. Hiermee brengen we gedetailleerd in beeld hoe bestaande wet- en regelgeving aangepast moet worden om het bereiken van onze doelen mogelijk te maken.
Lees meer

nieuws: Update agenda wet- en regelgeving

nieuws

Gezocht: experts Kwaliteitsteam

09-10-2023

Het programma Vitale Vakantieparken inspireert, begeleidt en verbindt parkeigenaren op allerlei manieren. Zo zijn er vanaf 2017 maar liefst 80 parken ondersteund door het Kwaliteitsteam.
Lees meer

nieuws: Gezocht: experts Kwaliteitsteam

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.