Skip to content

Ondersteuning eigenaarsverenigingen

Het programma Vitale Vakantieparken biedt ook ondersteuning aan vakantieparken zonder bedrijfsmatige exploitatie. Het gaat hier om parken met voornamelijk vaste gasten. Dit project stimuleert eigenaren van deze vakantieparken om zich te verenigen in eigenaarsverenigingen. Door samen te werken kan er veel winst behaald worden voor deze vakantieparken. 

Op (gedeeltelijk) uitgeponde vakantieparken is meestal geen of weinig sprake van toeristische verhuur. Deze parken worden ook wel ‘EV-parken’ genoemd. Ons doel is om deze vakantieparken te ondersteunen zodat zij zelf de kwaliteit van de parken op niveau kunnen krijgen en houden.

Ondersteuning
Voor ondersteuning van deze parken heeft het programma Vitale Vakantieparken het EV-loket opgezet.  Het EV-loket denkt mee in specifieke casussen en deelt kennis en advies hoe ingespeeld kan worden op ontwikkelingen als bijvoorbeeld duurzaamheid en innovatie. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van hulp door het Kwaliteitsteam of de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale vakantieparken.

Activiteiten
Het EV-loket voorziet in de volgende activiteiten:

 • Het EV-spreekuur
  Vanaf 2024 is er een keer per maand een online spreekuur. Besturen van eigenaarsverenigingen kunnen hier een afspraak maken. Opgeven kan via projectleider Esther Karman (zie onderstaande gegevens).
   
 • Keukentafelgesprekken
  Er kan een keukentafelgesprek aangevraagd worden door een EV-park om een ondersteuningsvraag voor te leggen.
   
 • Themasessies
  Tweemaal per jaar zijn er themasessies. Tijdens deze sessies worden specifieke onderwerpen behandeld die relevant zijn voor EV-parken.

Publicaties
Het programma Vitale Vakantieparken brengt regelmatig publicaties uit met actuele thema’s. Bijvoorbeeld een checklist waarmee statuten en reglementen op een aantal belangrijke punten beoordeeld kunnen worden door een vereniging zelf.

Contact

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Esther Karman (projectleider ondernemerschap): estherkarman@vitalevakantieparken.nl 

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.